sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Abisko-Nikkaluokta: menu

Ateriasuunnitelman teimme heinäkuussa yhdeltä istumalta. Tavoitteena oli, että ruokailut hoituvat mahdollisimman helposti.

Illallinen porisemassa.
Tehtävän jaon määritti lähinnä se, että minä hoidin kaikki kuivatukset, sillä en luottanut A:han tässä asiassa. Hänet on jo ennen tätä vaellusta mainittu blogissani - epäonnistuneiden kuivatusten vuoksi! Pelkäsin kuitenkin reissun alkuun asti, että karma iskee ja minun kuivatukseni epäonnistuvat. Onneksi niin ei käynyt, vaan saimme ruokaa masuumme.

Aamiaiset x7

Puuroa - kummallakin omat pikapuurot (vadelma-suklaa sekä neljän viljan pikapuurot + hiukka sokeria, 390g)
Kuivattuja hedelmiä
Aamukahvit omat 180g

Myös ensimmäisen vaelluspäivän aamulle oli varattu aamiainen ja lisäksi viimeisenä aamuna jätimme aamiaisen väliin, joten kahdet aamiaiset jäivät yli.

Puuroon löytyi mustikoita.
Lounaat x7 


Patukoita - oman valinnan mukaan (proteiinipatukat 350g, granolapatukat 290g, hedelmäpatukat 3 kpl 120g, muumipatukat 10kpl 130g) - jäi: 1 proteiinipatukka, 2 granolapatukkaa, 1 hedelmäpatukka ja kaikki muumipatukat
Tortilla + tonnikala Olisivat olleet lounaana Kebnekaiselle mentäessä, nyt söimme viimeisenä päivänä aikaisen lounaan varsinaisen aamupalan jäätyä väliin. Tortilloja olisi voinut syödä myös ruuan lisukkeena (jäi reilusti yli).
Siemennäkkäriä, meetvurstia, juustoa ja voita Voita ei tarvittu/jaksettu laittaa ja osa juustosta jäi syömättä

Seuraavaksi kerraksi täytyy keksiä suolaista naposteltavaa siemennäkkärien lisäksi.

Illalliset x6

Tuvalla kastike valmistui erillään muusista. Kyytipoikana tuvalta ostettu Coca-Cola.
Jauheliha + pasta + tomaattimurska
2 x Jauheliha + muusi + kastike (valmisjauheesta)
Kanan jauheliha + muusi + kastike 
(valmisjauheesta)
Kanan jauheliha + pasta + sweet and sour -kastike
Tonnikala + pasta + ananas


Illalliset koostimme systeemillä proteiini + hiilari + lisuke ja valmistus tapahtui sekoittamalla nämä kaikki patatyyppisesti. Helppoa ja nopeaa!

Jauhelihaa oli 133g/henkilö/ateria (kuivapainot olivat jauhelihalle 180g/6 annosta ja kanan jauhelihalle 120g/4 annosta).
Tonnikalaa oli 1 pussi/henkilö/ateria
Pastaa ja muusia oli 1.5 annosta/henkilö/ateria paketin ohjeiden mukaan
Sweet and sour -kastiketta oli valmispussillinen per ateria
Tomaattimurskaa oli 1 yrttimaustettu tölkki per ateria (kuivana 30g)
Ananasta 1 tölkki per ateria (kuivana 20g)

Muut 

Iltakaakaot (2x6 iltaa, 540g) Pari menetettiin hiirelle, mutta emme kuitenkaan joka ilta jaksaneet laittaa kaakaota
Jälkkäri valkosuklaata, maissijauhoa, maitojauhetta
Valkosuklaajälkkäri jaksettiin tehdä viimeisenä iltana. Kyytipoikana Kebnekaisen tunturiasemalta ostetut pillimehut.
Suklaata oman maun mukaan, minulla 4 levyä 820g, jäi 1 levy
Karkkia oman maun mukaan, minulla salmiakkiputkia 250g ja suklaa-lakritsapähkinöitä 155g, mutta en juurikaan syönyt
Sipsiä 155g Suolainen naposteltava tulee jossain vaiheessa aina tarpeeseen

Lisäksi tuvilta tuli ostettua Coca-Colaa ja Kebnekaisen tunturiasemalta pillimehut ja kinkkusämpylä.


Yhteenveto

Kokonaispaino omassa rinkassa oli noin 4 kg. Herkkuja oli hiukan aiempaa enemmän, vaikkakin turhaan. Suolaista välipalaa olisi kaivannut enemmän. "Patukkalounas" ratkaisu on painavampi kuin keittopohjaiset lounaat, mutta nopeuttavat matkantekoa huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti